helmikuu 2018
M T K T P L S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Login Form

Kerhot ja toiminta

Nefa järjestää jäsenistölleen omanlaisiaan tapahtumia opiskelujen vastapainoksi ja vauhdittamiseksi. Perinteisiä vakitapahtumia ovat syksyllä pidettävät fuksiaiset, uusien ja vanhojen opiskelijoiden tutustumisilta sekä myöhemmin syksyllä haalarikastajaiset.

Joulukuussa fuksit pääsevät kiittämään tuutoreitaan ja muita Nefan toimijoita syksyn huolenpidosta järjestämällä pikkujoulut haluamallaan teemalla. Vapun ohjelmaan on kuulunut perinteisesti yliopiston vappumarssille osallistuminen, piknik ja pussikaljapyöräily tai huikkahölkkä.

 

Sitsit

Sitsit eli akateemiset pöytäjuhlat ovat tulleet jäädäkseen osaksi Nefan järjestämiä opiskelijatapahtumia. Nefan historian ensimmäiset sitsit järjestettiin keväällä 2014 yhdessä historian opiskelijoiden Varnitsan ja suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelijoiden ainejärjestön Täkyn kanssa. Tästä lähtien sitsejä on järjestetty yhdet-kahdet lukukaudessa. Sitseillä syödään, juodaan, lauletaan juomalauluja sekä nautitaan teemaan sopivasta ohjelmasta (myös teemaan sopiva pukeutuminen on suotavaa tai jopa pakollista). Koska kyseessä on akateeminen pöytäjuhla, sitseillä on etiketti, jota jokaisen juhlijan tulisi noudattaa. Etiketti ja säännöt vaihtelevat hieman riippuen ainejärjestöstä, mutta tästä löytyy hyvä tiivistys sitsietiketistä.

 

sitsit10edited

 

Makaronikerho

Muuta vakiintunutta Nefa-toimintaa ovat Makaronikerhon kokoontumiset. Noin kerran kuukaudessa Nefan kulttuurintutkijat kuvittelevat, että heillä on rahaa ja menevät yhdessä syömään johonkin joensuulaiseen ravintolaan. Kerho vierailee vaihtelevasti erilaisissa paikoissa. Tutuiksi ovat tulleet niin Kerubin keittiö, Hyve ja Pahe kuin Joensuun monet etniset ravintolatkin.

 

Harrastuskerho

Nefan Harrastuskerho järjestää erilaisia vapaa-ajan tapahtumia jäsenille. Kalevalanpäivän leipojaisissa teemme yhdessä perinteisen kalevanalanpäivän leivoksen.

Askarteluillassa teemme merkkejä ja erilaisia Nefa-tuotteita, joita on kaupattu paitsi omille jäsenille, myös muille opiskelijoille esimerkiksi järjestöpäivillä. Peli-illassa vuorossa ovat lautapelit ja suklaapatukkabingo.

Nefalaiset ovat käyneet syksyisin sienestämässä ja luontoretkellä sekä talvisin hiihtämässä. Keväisin ja syksyisin järjestetään myös ulkoiluretket, jolloin kulttuurintutkijat suuntaavat pyörällä tai kävellen Joensuun ulkoilukohteisiin.

Kokonaisuutena Harrastuskerhon sisällön on tarkoitus olla jäsentensä näköistä ja monipuolista toimintaa. Kerhon ohjelmaan ja ajankohtiin on mahdollisuus päästä helposti vaikuttamaan hallituksen kokouksissa tai laittamalla palautetta sähköpostitse.

 

Muuta ohjelmaa

Kulttuurintutkijoina emme halua käpertyä koloomme vaan järjestämme tapahtumia myös muiden ainejärjestöjen kanssa. Nefa on järjestänyt tapahtumia muun muassa Echon, Kassoksen ja Ablautin kanssa. Nefa ja Täky ovat aiempina vuosina järjestäneet kevätjuhlan yhdessä suomen kielen ja kulttuuritieteiden osaston kanssa. Nykyään Nefa järjestää toisinaan sitsejä yhdessä muiden ainejärjestöjen kanssa.

Ainejärjestömme ei kuitenkaan aina tarvitse ympärilleen erityistä ohjelmaa tai spektaakkelia. Usein tapahtumaksi riittää tavallinen ilta lasillisen ääressä hyvässä seurassa. Järjestömme toiminta syntyy erilaisista ihmisistä, oudoista sattumuksista ja nauravista ilmeistä. Toivotamme Sinut tervetulleeksi mukaan Nefan tunnelmaan!