helmikuu 2018
M T K T P L S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Login Form

Kulttuurintutkimuksen opinnot

Kandidaattitutkinto

Kulttuurintutkimuksen kandidaattitutkinnon pääaineita ovat kulttuuriantropologia, mediakulttuuri ja viestintä, taiteensosiologia, musiikkitiede, sukupuolentutkimus, kirjallisuus ja perinteentutkimus. Pääaine valitaan kandidaatin opintojen aikana. Sivuaineita voi valita sekä kulttuurintutkimuksen aineista että muista koulutusohjelmista ja tiedekunnista. Kirjallisuuden voi valita pääaineeksi myös suomen kielen ja kirjallisuuden koulutusohjelmassa.

 

Maisteritutkinto

Maisterivaiheessa pääaineita ovat perinteentutkimus ja kulttuurintutkimus. Kulttuurintutkimuksen maisteriopinnoissa voi suuntautua kulttuuriantropologiaan, viestintään, taiteensosiologiaan, musiikkitieteeseen, sukupuolentutkimukseen tai kirjallisuuteen. Mediakulttuurin ja viestinnän maisteriopintoihin voi hakea suoraan viestinnän ammattikorkeakoulututkinnon perusteella. Maisteriopintoihin kuuluu myös vähintään yksi sivuaine.

 

Kulttuurintutkimus sivuaineena

Kaikkien kulttuurintutkimuksen aineiden perusopinnot voi suorittaa vapaasti sivuaineena. Mediakulttuurin ja viestinnän aineopintoihin voi saada opinto-oikeuden yliopiston sisäisellä haulla. Muissa kulttuurintutkimuksen aineissa aineopintoihin voi edetä ilman erillistä hakua. Muista koulutusohjelmista tulevat sivuaineopiskelijat ovat tervetulleita liittymään Nefaan.

 

Lisätietoa

Humanistisen osaston henkilökunta

Opintojen esittely yliopiston sivuilla

Humanistisen osaston sivuaineet

Opinto-oppaat

Tietoa kandin ja gradun tekijälle