Ainejärjestönauha

Nefa-Joensuu ry:llä on oma ainejärjestönauha, jota voivat käyttää kaikki järjestön jäsenet. Nauhaa käytetään ainejärjestöä edustettaessa esimerkiksi akateemisissa juhlatilaisuuksissa, kuten vuosijuhlilla. Nefa-Joensuun ainejärjestönauhassa näkyvät samat värit kuin logossamme ja haalareissamme, eli oranssi, tummanvihreä ja tummanharmaa. Nauhaa voi käyttää myös valmistumisen jälkeen.

Ainejärjestönauhan käyttöön liittyy monia perinteitä. Tumman puvun kanssa nauhaa käytetään oikealta olkapäältä vasempaan kylkeen ja nauhan tulee olla takin alla mutta kulkea solmion sekä liivin päältä. Frakin kanssa käytettäessä nauha puolestaan kulkee liivin alta. Koska nauha ei saa koskettaa paljasta ihoa, mekon kanssa sitä käytetään useimmiten ruusukkeeksi taiteltuna vasemmalla puolella rintaa. Mekon kanssa nauhaa voi käyttää myös niin, että se kulkee vasemmalta olkapäältä oikeaan kylkeen, jos puku tämän sallii. Useampaa ainejärjestönauhaa käytettäessa yhtä aikaa ylempänä kannetaan aina sen järjestön nauhaa, jonka tapahtumassa ollaan.

Ainejärjestönauhaa käytettäessä on tärkeää pukeutua tilaisuuden vaatiman arvokkuuden mukaisesti sekä muistaa hyvät käytöstavat, sillä nauhaa käytettäessä edustetaan aina Nefa-Joensuu ry:tä.

Ainejärjestönauhaa voi ostaa esimerkiksi haalarimerkkimyynnin yhetydessä. Nauhan hinta on 2,5e/50cm ja 5e/1m.

Ohjeet ruusukkeen taitteluun:

Ruusukkeeseen tarvitset 50cm ainejärjestönauhaa. Ruusukkeen tekoon on hyvä varata myös viivain tai mittanauha, sakset, neula ja lankaa sekä hakaneula, jolla ruusukkeen saa kiinnitettyä pukuun.

  1. Mittaa 4cm nauhan päästä ja tee ensimmäinen taitos. Tämä 4cm nauhaa jää ruusukkeen sisälle.
  2. Mittaa 7-8cm ensimmäisestä taitoksesta ja tee toinen taitos. Nauhan pää jää ruusukkeen sisälle. Tämä osuus muodostaa ruusukkeen päällimmäisen osan.
  3. Tee seuraava taitos niin, että ruusukkeen päällimmäisen osan alta jää näkyviin noin 1-1,5cm ruusukkeen alempaa osaa. Toista vastakkaisella puolella. Ruusukkeen alemman osan pituus tulee olla noin 10cm.
  4. Käännä ruusuke ympäri ja tee vino taitos taakse keskelle ruusuketta.
  5. Kierrä nauha ruusukkeen molempien kerrosten ympäri. Tämä pitää ruusukkeen kerrokset paikallaan.
  6. Jos nauhaa on jäljellä, voit kiertää sitä ruusukkeen ympärille useamman kerran tai leikata ylimääräisen nauhan pois. Varmista, että nauhan pää jää ruusukkeen takapuolelle. Ompele nauhan pää kiinni muutamalla pistolla.
  7. Pujota hakaneula ruusukkeen taakse, jotta ruusukkeen saa helposti kiinnitettyä juhlapukuun.